Aktivni odmor

Aktivni je odmor zadnjih nekoliko godina sve popularnija vrsta odmora u našem kraju i sve više ljudi želi provesti godišnji odmor u prirodi te uživati u tradicionalnoj gastronomiji. S našim partnerom u mogućnosti smo organizirati Papuk e-bike, Adrenalinski park Duboka, penjanje na stijene, obilazak Staza Papučkih ratnika kao i personalizirane team buildinge.

Što posjetiti

Prirodne i kulturne znamenitosti

Stari grad Požega

Na brežuljku iza zgrade Gimnazije se od srednjeg vijeka nalazila utvrda koja je dokumentirana u zapisu datiranom 11. siječnja 1227. godine.

Dolački stari grad

Na sjevernim obroncima Požeške gore, nedaleko naselja Brestovaca, nalaze se ostaci srednjovjekovne kule na kojoj i danas stoji drveni dovratnik. Ova utvrda je podignuta kao dio sustava obrane za vrijeme osmanlijskih invazija.

Star grad Pakrac

Stari grad Pakrac, ili njegovi preostali ostaci, smješteni su u samom središtu grada, na području gdje se nalaze objekti grada, pošte i policije.

Star grad Kaptol

U središtu naselja Kaptol, udaljenog samo 12 kilometara od Požege, dominira kasnogotičko-renesansna utvrda čije su konture još uvijek vidljive. Ova utvrda okružena je obrambenim kanalom koji nekada bio ispunjen vodom iz obližnjeg potoka Bistre. 

Stari grad Velika

Na južnim padinama Papuka izgrađen je tijekom srednjeg vijeka sustav nadzora i obrane koji je obuhvaćao vojne kaštele. Jedan od tih kaštela je i Velički stari grad. 

Stari grad Viškovci

Na južnom dijelu sela Viškovaca u blizini grada Požege, okružena šumama Požeške gore, smjestila se utvrda poznata kao Viškovački grad. Do ove impresivne ruševine može se doći šumskim putovima iz sela Viškovaca, Blacka ili Vesele.

Park prirode Papuk

Iz dubina nekadašnjeg Panonskog mora uzdižu se vrhovi Papuka, dosežući gotovo tisuću metara nadmorske visine. Ovo područje, koje je geološki najraznolikije u Hrvatskoj, prvi je geopark u zemlji. Slojevi Papuka otkrivaju povijest koja je potpuno transformirala krajolik, još od postojanja Panonskog mora.

Arheološko nalazište Kaptol

Na južnim obroncima Papuka, iznad naselja Kaptol, nalazi se arheološki lokalitet istog imena. Tijekom starijeg željeznog doba (800.-400. pr. Kr.), zajednica koja je naseljavala to područje pokapala je svoje značajne pojedince pod velikim zemljanim humcima – tumulima.

Arheološko nalazište Rudina

Na istočnim obroncima gore Psunj, nedaleko naselja Čečevac i Šnjegavić, nalaze se arheološki ostaci benediktinske opatije sv. Mihovila na Rudini, poznate i kao požeški Monte Cassino. To je izuzetno slikovit i lako dostupan predio na kojem pastiri i danas čuvaju svoja stada.

Dvorac Kutjevo

Dvorac Kutjevo je zaštićeni spomenik graditeljske baštine i jedan od najljepših primjera bogate kulturne baštine ovog dijela Slavonije i Hrvatske.

Dvorac baruna Trenka Trenkovo

U središtu naselja Trenkovo ističe se barokna kurija koja je tijekom prvog dijela 18. stoljeća bila centralni objekt vlastelinstva baruna Franje Trenka.

Dvorac baruna Trenka Pakrac

Jedan od najvažnijih povijesnih objekata u Pakracu je dvorac baruna Trenka. Nažalost, već dugi niz godina čeka svoju konačnu obnovu i revitalizaciju.

Sovsko jezero

Sovsko jezero je jedinstveno prirodno jezero smješteno na Dilj gori. Nalazi se na visini od 430 metara iznad razine mora i prostire se na površini od otprilike 3600 četvornih metara.

Sokolovac

Sokolovac je izuzetna uzvisina koja se nalazi nedaleko centra grada Požege, u Hrvatskoj. Ova slavna brdašca nose ime po hrabrom junaku fra Luki Ibrišimoviću, poznatom kao Sokolu, čija je hrabrost i vojnička vještina zaslužna za izgon turskih osvajača iz Požege.

Državna ergela Lipik

Državna ergela Lipik je jedinstvena institucija koja se nalazi u malom gradiću Lipiku, u srcu Hrvatske. Današnja Državna ergela Lipik predstavlja živi spomenik Domovinskog rata, povijesti i tradicije uzgoja konja, te istovremeno pruža dom predivnih sedamdeset lipicanaca.
×